Gradinita First Step Montessori s-a deschis in vara anului 2013 cu o clasa mixta pentru copiii cu varsta intre 3 si 6 ani. Datorita impactului pozitiv asupra comunitatii ploiestene, in ianuarie 2014 a fost inaugurata cea de-a doua sala de curs, destinata copiilor cu varsta intre 2 si 3 ani. Efectivul gradinitei este in continua crestere, numarand in prezent aprox. 30 de copii.

Aici, la Montessori, ne bazam pe principiile educationale dezvoltate de Dr. Maria Montessori, oferind fiecarui copil in parte posibilitatea de a se dezvolta in ritmul sau propriu si de a-si dezvolta personalitatea. Educatorii nostri au studiat la Asociatia Internationala Montessori (AMI) pedagogia Montessori si o aplica cu multa daruire si respect fata de copii.

Pe langa personalul calificat si materialele speciale cu care sunt dotate salile de curs, amplasarea este una deosebita, ferita de zgomotul si poluarea orasului. Copiii se simt aici ca acasa, venind in fiecare dimineata voiosi si dornici sa descopere lucruri noi. Ne mandrim cu faptul ca toti copiii grupei mixte de 3-6 ani vin neinsotiti de parinti pe aleea gradinitei.

Dezvoltarea noastra este una solida, alegand calitatea in detrimentul cantitatii. Moto-ul pe care ne consolidam reputatia este: Copii fericiti, parinti multumiti, educatie de calitate.