Relația pe care o menținem cu părinții este una foarte strânsă, bazată pe respect și încredere mutuală. Comunicarea dintre grădiniță și părinți este menținută prin întâlniri individuale, de grup, buletine informative etc. Părinții sunt de asemenea implicați într-o activitățile pe care le desfășurăm alături de copii, cum ar fi petreceri, acțiuni caritabile, plimbări și excursii, lecții deschise.

  • Rapoarte de activitate bilunare

Legatura cu parinții o ținem prin rapoarte de activitate, care sunt bilunare și arată evoluția clasei pe o perioadă de două săptămâni. Astfel, părintele știe cât de activ a fost copilul său în acea perioadă, dacă a învățat să lucreze cu ceva nou și care au fost activitățile recreative la care a participat.

  • Întâlniri individuale educator – părinte

Există două întâlniri individuale pe an, în lunile ianuarie și iunie, în care se discută evoluția copilului din ultima perioadă. La aceste întâlniri se prezintă un raport de activitate, care reflectă punctual dezvoltarea copilului și evoluția de la ultima discuție. Părintele poate pune întrebări legate de felul în care se dezvoltă copilul său în cadrul colectivului, iar educatorul îi prezintă situația copilului și îi sfătuiește cu privire la aspectele ce pot fi imbunatatite.

  • Întâlniri lunare la Clubul Părinților

Participarea la evenimentele organizate de First Step MONTESSORI oferă părinților posibilitatea de a descoperi informații utile despre pedagogia Montessori și parenting. Clubul Părinților se organizeazăo dată pe lună și abordează teme de interes pentru părinții dornici să afle informații despre educația Montessori.

  • Întâlniri între copii și părinți

Credem că este foarte important să creem o comunitate și de aceea First Step Montessori organizează întâlniri între copii și părinți la grădiniță cu diferite ocazii, cum ar fi: petrecerea de Crăciun; Ziua mamei/ tatălui, petrecerea de sfârșit de an școlar, Ziua copilului; lecții deschise; aniversarea copilului.