Cine este fondatorul?

Sistemul Montessori a fost dezvoltat de Maria Montessori, prima femeie medic a Italiei, în anul 1907, având un set de principii clare după care funcționează, principii după care se ghidează și grădinița noastră.

Ce este Montessori?

Școala Montessori este se bazează pe o pedagogie e libertății, unde copiii învață prin ei înșiși, într-un mediu special pregătit. Capacitatea specifică și puterea de învățare și de autoeducare a copilului de la 0 la 6 ani conduce la asimilarea a peste 50% din achizițiile importante ale omului în viață și determină structurile de bază ale psihicului și ale personalității acestuia. Această vârstă este cea mai importantă în viața unei persoane, și de aceea trebuie maximizată prin activități care să îi trezească interesul și să îl motiveze să dobândească noi cunoștințe.

Sub îndrumare cadrului didactic special instruit, copiii învață să descopere cu ajutorul materialelor, dezvoltându-și capacitatea de concentrare, auto – disciplina și controlul de sine, precum și dragostea de învățare, care durează toată viața.

În sala de curs nu există bănci sau catedră, copiii sunt liberi să aleagă singuri activitățile și locul de desfășurare al acestora. Copiii care urmează metoda Montessori dobândesc abilități sociale și de comunicare deosebite, deoarece clasele nu sunt constituite după criterii rigide de vârstă, ci este vorba de grupe care cuprind copii între 2 și 3 ani, 3 și 6 ani, 6 și 9 ani ș.a.m.d.